Přednáška Pep Boneta

Zveme vás na přednášku světoznámého španělského fotografa a filmaře Pepa Boneta.
Pep Bonet je známý fotograf a filmař, zakládající člen významné mezinárodní fotografické agentury NOOR Images a Nikon Europe ambasador. Specializuje se na dlouhodobé dokumentární projekty, zejména z Afrického kontinentu. Jeho nejznámější dílo-projekt “Faith in Chaos” je fotografická esej zobrazující následky občanské války v Sierra Leone. Jeho práce na témata HIV / AIDS a identity vedla k několika knihám a světovým výstavám. Pep Bonet je známý rovněž pro svoji reportáž o rockenrollové skupině Motorhead. Strávil několik let (2008-2015) na turné s Lemmy Kilmistrem, legendárním zpěvákem této kapely a vytvořil naprosto výjimečný vizuální dokument skupiny Motorhead. Jeho nejnovější kniha Hellbangers dokumentuje heavy metalovou komunitu v Botswaně.
Pep je držitelem třech cen World Press Photo a mnoha dalších významných ocenění. V letech 2005 a 2007 obdržel W. Eugene Smith Humanistic Grant in Photography. Je průkopníkem video reportáže ve fotožurnalismu. Mimo jiné drží národní rychlostní rekord Španělska ve windsurfingu a tento sport rovněž dokumentuje. Žije na Malorce.
Přednáška se bude konat v anglickém jazyce, a bude tlumočena do češtiny. Po přednášce bude následovat diskuse s autorem.
Přednáška se koná v rámci projektu Světová dokumentární fotografie v Praze, za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy a pod záštitou radní pro kulturu Hany Třeštíkové.
Základní vstupné: 130 Kč
Snížené/Studentské vstupné: 100Kč
Předprodej na GoOut: https://goout.net/cs/listky/pep-bonet/osvj/
Post a Comment

© 2020 400 ASA