400 ASA Gallery: OTEVÍRÁME

400 ASA vás srdečně zve do čerstvě otevřeného výstavního prostoru pro dokumentární fotografii v Praze – 400 ASA Gallery.
Navštivte galerii a meeting point v bývalé trafostanici na pražském Smíchově ještě před první výstavou! Prvních sedm dní budete moci nahlédnout do obou pater naší komorní galerie, prolistovat si některou z našich fotografických knih, prohlédnout si autorské printy, nebo si jenom dát kávu.

Každý z našich sedmi členů navíc na sedm dní vystaví jednu fotografii a výtěžek z jejich prodeje půjde na dobrou věc. Polovinu z utržené sumy pošleme do veřejné sbírky na nákupy jídla rodinám samoživitelů. Sbírku v jarní karanténě založila novinářka České televize Nora Fridrichová a od té doby spolupracuje s organizacemi, které se rodinám samoživitelů snaží pomáhat. Matky a otcové samoživitelé patří mezi skupiny nejvíc ohrožené nastupující ekonomickou recesí zapříčiněnou pandemií koronaviru. Benefice umožní přispět na velký vánoční nákup těmto rodinám, aby si i ony mohly užít kapra, bramborový salát a cukroví.

Otevírací doba: 11-18h
Bez vstupného

 

O Galerii

Na začátku byla trafostanice z 20. let v dezolátním stavu a idea veřejné klubovny spolku 400 ASA. Idea komorní fotografické galerie a místa setkávání nejen členů, ale všech se vztahem k fotografii. Vzniklý prostor na rohu ulic Kováků a Na Zatlance na pražském Smíchově, 400 ASA Gallery je multifunkčním zázemím pro domácí, ale také světovou fotografickou tvorbu.

V alespoň pěti výstavních projektech ročně a v dalším doprovodném programu galerie naplňuje ambice spolku vzdělávat, popularizovat a podporovat fotografický žánr, který má u nás bohatou tradici. Mimo pravidelných výstav členů naleznete na programu také další věhlasná zahraniční a domácí jména a mladé talentované tvůrce.

V památkově chráněném objektu s prvky rondokubismu se mimo výstavní prostory nachází také malá kavárna s posezením. Zároveň si zde můžete prohlédnout a zakoupit všechny autorské printy a publikace 400 ASA a jejich členů, které znáte z našeho eshopu.

 

© 2020 400 ASA