Komentovaná prohlídka a beseda k výstavě Albíni.

Zveme vás na komentovanou prohlídku a besedu k výstavě Albíni. Akce proběhne v pondělí 26. 9. od 17:30 do 19 hodin.

Autor výstavy, Michał Szalast a Vladimír Birgus, její kurátor, promluví o cyklu fotografií o albínech z tanzanského ostrova Ukerewe na Viktoriině jezeře. Výstava není výsledkem letmé návštěvy evropského fotoreportéra v exotickém africkém prostředí, ale vznikl díky tomu, že se Michału Szalastovi podařilo během delšího pobytu v Tanzanii s mnohými albíny navázat bližší kontakty a získat si jejich důvěru. Szalast v souboru Albíni navazuje na tradici humanistické fotografie a kombinuje ji s prvky aktuálního subjektivního dokumentu.

Na prohlídku volně naváže Lukáš Houdek, publicista a humanitární pracovník. Ten se už několik let věnuje projektu výroby opalovacích krémů pro albíny, které nejprve vozil do státu Ghana, později začal s místními obyvateli spolupracovat na výrobě krémů přímo na místě. Během svých cest Lukáš Houdek natočil oceňovanou reportáž Českého rozhlasu „Bílá nosí smrt“ o utlačování albínů v Africe.

Závěrem bude prostor na rozhovor obou autorů o svých zkušenostech s albíny v různých částech afrického kontinentu, které jsou často velmi rozdílné. V neformální atmosféře galerie 400 ASA budou diváci mít možnost se do debaty volně zapojit.

Prosím registrujte se srze formulář – https://forms.gle/CGmbKKhrYpyDqULs8.
Post a Comment

© 2020 400 ASA